Одноразовий посуд гуртом: вигоди та оптимальні рішення для бізнесу

Одноразовий посуд використовується майже всюди – як на сімейному пікніку біля річки, так і на великих івентах або семінарах, а також на кухнях в офісі або в фаст-фудах.  Одноразовий посуд гуртом – чудова можливість від виробника зекономити фінанси, а також придбати якісний елемент кухні.

Види одноразового посуду

Існує певна класифікація одноразового посуду за призначенням. Від цього залежить розмір та ємність:

  • для напоїв (чашки, стакани);
  • для супів (глибокі тарілки);
  • для салатів або других страв та закусок (пласкі тарілки різного діаметру, ланч-бокси);
  • столові прилади (ложки, виделки);
  • кришки для стаканчиків.

Також одноразову тару можна розподілити за матеріалом – картон, пластик, комбіновані  матеріали.

Картонний – екологічний матеріал, який піддається обробці. Такі стаканчики або тарілки не обпікають руки, якщо їх попередньо нагріти. 

Пластик є більш універсальним матеріалом, який підійде для будь-якого вмісту. 

В комбінованому виді в якості сировини використовуються природні компоненти – цукрова тростина, кукурудзяний крохмаль та кропива. В склад тари також входить синтетичний полімер, але в невеликій кількості. Цей вид вважається біорозкладним.

Переваги та недолікии одноразової тари

Одноразова тара рятує в багатьох життєвих ситуаціях, де потрібна зручність та швидкість використання. А також в ситуаціях, коли використання дорогого скляного посуду просто неможливе. Якщо ви вирішили замовити одноразовий посуд гуртом, варто чітко розуміти переваги та недоліки. 

Переваги одноразових тарілок та стаканів залежать від сфери використання:

  • ресторани  та кафе – пластикові контейнери використовуються для зберігання їжі та для пакування «на виніс»;
  • їдальні в офісах – економлять час на прибирання та зберігання;
  • різного виду заходи – наприклад, на виїзних весіллях, корпоративах, фестивалях одноразовий посуд використовується для транспортування продуктів та їх зберігання, а також для швидкого та легкого прибирання;
  • доставка їжі – паперові контейнери в цьому випадку: гігієнічність, екологічність та практичність;
  • пікніки та походи – обід на свіжому повітрі завжди проходить з пластиком або папером, а його використання полегшує транспортування їжі в польових умовах.

Незважаючи на практичність та низьку вартість, такий посуд має й недоліки. По перше, велика кількість використаної пластикової тари створює великі об’єми відходів, які неможливо переробити або утилізувати в короткі строки. Тому посуд варто викидати у спеціальні контейнери, особливо, якщо мова йде про заклади харчування з їжею «на винсі» — відвідувачі з’їли та одразу викинули тарілки або стакани.

По-друге, виробництво пластикового одноразового посуду гуртом потребує більш затратного виробництва в плані енергії та ресурсів, що приводить до посилених викидів вуглекислого газу в атмосферу.

Замовлення посуду оптом

Якщо ви вирішили замовляти посуд оптом, варто ретельно обрати виробника. Обов’язково перевірте всі партії, які він вам постачає – тара не має бути пошкодженою, на кожну партію має бути сертифікат якості.  Особливу увагу звертайте на маркування тарілок, а також не використовуйте тарілки, контейнери та ложки, які мають стійкий неприємний запах пластмаси.

Related Articles

Догляд за своїм організмом та новини харчування з NewFood
Догляд за своїм організмом та новини харчування з NewFood

Середовище проживання кожної людини містить досить багато небезпечних речовин для

Читать дальше ...
Одноразовий посуд гуртом: вигоди та оптимальні рішення для бізнесу
Одноразовий посуд гуртом: вигоди та оптимальні рішення для бізнесу

Одноразовий посуд використовується майже всюди – як на сімейному пікніку

Читать дальше ...
Мини-экскаватор: преимущества и популярные модели
Мини-экскаватор: преимущества и популярные модели

Мини-экскаваторы – это компактные и универсальные спецмашины, которые находят широкое

Читать дальше ...