Одноразовий посуд використовується майже всюди – як на сімейному пікніку біля річки, так і на великих івентах або семінарах, а також на кухнях в офісі або в фаст-фудах. Одноразовий посуд гуртом – чудова можливість від виробника зекономити фінанси, а також придбати якісний елемент кухні.
Види одноразового посуду
Існує певна класифікація одноразового посуду за призначенням. Від цього залежить розмір та ємність:
- для напоїв (чашки, стакани);
- для супів (глибокі тарілки);
- для салатів або других страв та закусок (пласкі тарілки різного діаметру, ланч-бокси);
- столові прилади (ложки, виделки);
- кришки для стаканчиків.
Також одноразову тару можна розподілити за матеріалом – картон, пластик, комбіновані матеріали.
Картонний – екологічний матеріал, який піддається обробці. Такі стаканчики або тарілки не обпікають руки, якщо їх попередньо нагріти.
Пластик є більш універсальним матеріалом, який підійде для будь-якого вмісту.
В комбінованому виді в якості сировини використовуються природні компоненти – цукрова тростина, кукурудзяний крохмаль та кропива. В склад тари також входить синтетичний полімер, але в невеликій кількості. Цей вид вважається біорозкладним.
Переваги та недолікии одноразової тари
Одноразова тара рятує в багатьох життєвих ситуаціях, де потрібна зручність та швидкість використання. А також в ситуаціях, коли використання дорогого скляного посуду просто неможливе. Якщо ви вирішили замовити одноразовий посуд гуртом, варто чітко розуміти переваги та недоліки.
Переваги одноразових тарілок та стаканів залежать від сфери використання:
- ресторани та кафе – пластикові контейнери використовуються для зберігання їжі та для пакування «на виніс»;
- їдальні в офісах – економлять час на прибирання та зберігання;
- різного виду заходи – наприклад, на виїзних весіллях, корпоративах, фестивалях одноразовий посуд використовується для транспортування продуктів та їх зберігання, а також для швидкого та легкого прибирання;
- доставка їжі – паперові контейнери в цьому випадку: гігієнічність, екологічність та практичність;
- пікніки та походи – обід на свіжому повітрі завжди проходить з пластиком або папером, а його використання полегшує транспортування їжі в польових умовах.
Незважаючи на практичність та низьку вартість, такий посуд має й недоліки. По перше, велика кількість використаної пластикової тари створює великі об’єми відходів, які неможливо переробити або утилізувати в короткі строки. Тому посуд варто викидати у спеціальні контейнери, особливо, якщо мова йде про заклади харчування з їжею «на винсі» — відвідувачі з’їли та одразу викинули тарілки або стакани.
По-друге, виробництво пластикового одноразового посуду гуртом потребує більш затратного виробництва в плані енергії та ресурсів, що приводить до посилених викидів вуглекислого газу в атмосферу.
Замовлення посуду оптом
Якщо ви вирішили замовляти посуд оптом, варто ретельно обрати виробника. Обов’язково перевірте всі партії, які він вам постачає – тара не має бути пошкодженою, на кожну партію має бути сертифікат якості. Особливу увагу звертайте на маркування тарілок, а також не використовуйте тарілки, контейнери та ложки, які мають стійкий неприємний запах пластмаси.